آیا می توان دندان های ارتودنسی شده را سفید کرد؟
1397/07/03علت لکه های سفید روی دندان ارتودنسی شده چیست؟
1397/07/10پوسیدگی دندان
پوسیدگی یا cavity که tooth decay هم نامیده می شود، در واقع حفره ای در دندان می باشد. پوسیدگی های دندان می توانند به آرامی بزرگتر شوند، طوری که دیگر غیر قابل درمان باشند. به خاطر اینکه بسیاری از پوسیدگی ها از اول درد ندارند، سخت می توان فهمید که اصلا هستند. ملاقات های مرتب نزد دندانپزشک می تواند تشخیص پوسیدگی را سریعتر کند.
علائم پوسیدگی دندان
علائم و نشانه های پوسیدگی دندان بستگی به شدت پوسیدگی دارد. از جمله :
- حساسیت دندان
- درد دندان
- سوراخ های قابل مشاهده در دندان
- لکه های سیاه سفید روی دندان
علل پوسیدگی های دندانی چیست؟
پوسیدگی های دندانی می توانند به خاطر پلاک ایجاد شوند، مواد جسبنده ای که به دندان متصلند. پلاک ترکیبی از :
- باکتری ها
- بزاق دهان
- اسید
- ذرات غذایی است.
هرکسی این باکتری ها را در دهانش دارد. بعد از خوردن یا نوشیدن چیزهای شیرین، باکتری در دهان از قند تبدیل به اسید می شود. پلاک کم کم از روی دندان شروع به شکل گرفتن می کند. به خاطر همین مسواک زدن به طور مرتب بسیار مهم می باشد.
عواملی که می توانند خطر پوسیدگی را بیشتر کنند، عبارتند از :
- مصرف بیش از اندازه شیرینی جات یا غذاها و نوشیدنی های اسیدی
- بهداشت ضعیف دهان و دندان، از جمله نخ دندان نکشیدن یا مسواک نزدن به طور روزانه
- عدم مصرف فلوراید به اندازه کافی
- خشکی دهان
- اختلال خردن، مثل بی اشتهایی و بی حسی
- اختلال رفلاکس اسید معده که می تواند مینای دندان را از بین ببرد.
شیرینی جات چقدر در پوسیدگی دندان نقش دارند؟
همانند دندانپزشکان حرفه ای، ما هم معتقدیم که کاهش میزان قند در رژیم غذایی می تواند به کاهش پوسیدگی دندان هم کمک کند.
همه می دانیم که حتی با مراجعه نزد دندانپزشکان و توصیه های آن ها، مهمترین تغییرات را ایجاد کرده ایم. مثل کاهش مصرف قهوه شیرین یا نوشابه که حتی با مسواک زدن روزانه می توانند پیشگیری شوند. اما برخی از آن هایی که این تغییرات مثبت را ایجاد کرده اند، هنوز متعجبند که چرا دوباره پوسیدگی های جدید دندانی در دندان های آن ها دیده می شود.
به شما این اطمینان را می دهیم که دندانپزشک تا پوسیدگی جدیدی ایجاد نشده باشد، حفره ای روی دندان درست نمی کند. چیزی که از این قضیه در می یابیم، شکاف اطلاعاتی می باشد که در رابطه با مصرف مواد شیرین و قندی می باشد. نکته ای که همیشه در این بین از قلم جا می افتد، همیشه نباید مقدار زیادی شیرینی جات مصرف کرد، اما اینکه چطور مصرف می کنیم که منجر به پوسیدگی دندان می شود، مهم است.
این همان چیزی است که دندانپزشک درباره همه بیماران باید بداند : مصرف مواد قندی، حتی در حد متوسط، می تواند در طی زمان منجر به پوسیدگی دندان شود.
به عنوان مثال، کنار یک کافی شاپ توقف دارید و مقداری لاته کارامل سفارش می دهید. از ساعت 8 صبح آن را به آرامی تا 11 می خورید. در این ساعت مسواک می زنید. مطمئنا دندان ها به نظر تمیز هستند و وضعیت خوبی دارند، اما 3 ساعت قبل از آن به طور مداوم دندان هایتان را حمام شکر داده اید، در واقع یک مهمانی و زمینه برای دهانتان ایجاد کرده اید. همان باکتری ها تا زمانی که تصمیم به مسواک زدن بگیرید، از دهان نمی روند و باعث ایجاد حفره هایی در مینای دندان می شوند یا زیر لثه ایجاد می شوند. در نهایت هم منجر به ژنژویت می شوند. همین موضوع در رابطه با آب نبات های میوه ای، یا نوشابه های گازدار صدق می کند. اگر از خوردن چیزهای شیرین لذت می برید، مطمئن شوید که به میزان صحیحی از آن مصرف می کنید. البته مسواک زدن صحیح بعد از آن هم عادت خوبیست. اما اگر دسترسی سریع به مسواک نداشتید، آب بدون گاز معمولی می تواند همان حداقل قند را هم از بین ببرد.
پس به یاد داشته باشید، اعتدال مسئله بسیار مهمی می باشد، هم در بحث میزان مصرف شیرینی جات هم طول مدت زمانی که این نوشیدنی ها را مصرف می کنید یا غذاهایی که می خورید.
شیرینی جات عامل اصلی پوسیدگی دندان
همانند دندانپزشکان حرفه ای، ما هم معتقدیم که کاهش میزان قند در رژیم غذایی می تواند به کاهش پوسیدگی دندان هم کمک کند.
همه می دانیم که حتی با مراجعه نزد دندانپزشکان و توصیه های آن ها، مهمترین تغییرات را ایجاد کرده ایم. مثل کاهش مصرف قهوه شیرین یا نوشابه که حتی با مسواک زدن روزانه می توانند پیشگیری شوند. اما برخی از آن هایی که این تغییرات مثبت را ایجاد کرده اند، هنوز متعجبند که چرا دوباره پوسیدگی های جدید دندانی در دندان های آن ها دیده می شود.
به شما این اطمینان را می دهیم که دندانپزشک تا پوسیدگی جدیدی ایجاد نشده باشد، حفره ای روی دندان درست نمی کند. چیزی که از این قضیه در می یابیم، شکاف اطلاعاتی می باشد که در رابطه با مصرف مواد شیرین و قندی می باشد. نکته ای که همیشه در این بین از قلم جا می افتد، همیشه نباید مقدار زیادی شیرینی جات مصرف کرد، اما اینکه چطور مصرف می کنیم که منجر به پوسیدگی دندان می شود، مهم است.
این همان چیزی است که دندانپزشک درباره همه بیماران باید بداند : مصرف مواد قندی، حتی در حد متوسط، می تواند در طی زمان منجر به پوسیدگی دندان شود.
به عنوان مثال، کنار یک کافی شاپ توقف دارید و مقداری لاته کارامل سفارش می دهید. از ساعت 8 صبح آن را به آرامی تا 11 می خورید. در این ساعت مسواک می زنید. مطمئنا دندان ها به نظر تمیز هستند و وضعیت خوبی دارند، اما 3 ساعت قبل از آن به طور مداوم دندان هایتان را حمام شکر داده اید، در واقع یک مهمانی و زمینه برای دهانتان ایجاد کرده اید. همان باکتری ها تا زمانی که تصمیم به مسواک زدن بگیرید، از دهان نمی روند و باعث ایجاد حفره هایی در مینای دندان می شوند یا زیر لثه ایجاد می شوند. در نهایت هم منجر به ژنژویت می شوند. همین موضوع در رابطه با آب نبات های میوه ای، یا نوشابه های گازدار صدق می کند. اگر از خوردن چیزهای شیرین لذت می برید، مطمئن شوید که به میزان صحیحی از آن مصرف می کنید. البته مسواک زدن صحیح بعد از آن هم عادت خوبیست. اما اگر دسترسی سریع به مسواک نداشتید، آب بدون گاز معمولی می تواند همان حداقل قند را هم از بین ببرد.
پس به یاد داشته باشید، اعتدال مسئله بسیار مهمی می باشد، هم در بحث میزان مصرف شیرینی جات هم طول مدت زمانی که این نوشیدنی ها را مصرف می کنید یا غذاهایی که می خورید.