بریس های شفاف برای چه کسانی خوب است؟
1397/05/16برای نوجوانان هم ارتودنسی نامرئی هست؟
1397/05/23جراحی پلاستیک پریودنتال یا لثه
جراحی پلاستیک پریودنتال به جهت بازیابی فرم و عملکرد بافت لثه، لیگامنت پریودنتال و استخوان فک انجام می شود تا از دندان ها یا حتی یک دندان حمایت کند. هدف اصلی و طولانی مدت هر جراحی پلاستیک پریودنتال افزایش عمر دندان ها و نیز کاربرد آن در طی زمان می باشد؛ البته این مورد برای درمان بیماری پریودنتال نمی باشد. در جراحی پریودنتال اصولا بافت لثه ای که بیمار شده است، برداشته می شود. بعد از آن، لثه و بافت های اطراف دندان ها را به جهت حمایت بهتر، بازسازی می کند تا دوباره ظاهری طبیعی تر از آن بسازد.
بیماری پریودنتال چیست؟
بیماری پریودنتال زمانی تشخیص داده می شود که اتصالات بافت لثه یا جینجیوال به دندان ها غیر طبیعی باشند و تغییرات استخوانی از طریق رادیولوژی بدیهی باشد. دندانپزشک است که می تواند درجه بیماری پریودنتال را با معاینه پاکت ها بین لثه و دندان، تشخیص دهد. با این روش می تواند میزان وجود پاکت ها را تشخیص داده و سپس برای اطمینان از رادیولوژی استفاده کند. دندانپزشک و بیمار می توانند در رابطه با روش های درمانی بیماری پریودنتال مشورت کنند، که می تواند با تغییرات رفتاری محافظه کارانه بیمار شروع شود و به روش جراحی پلاستیک پریودنتال ختم شود.
درمان بیماری پریودنتال ؟!
بیماری پریودنتال همیشه به اقدامات محافظه کارانه قبل و بعد از تشخیص جواب نمی دهد. در حالی که جراحی در آخر ممکن است نیاز باشد، باز باید در رابطه با اقداماتی که برای پیشگیری از بیماری و پیشرفت می توان در نظر گرفت، دانسته عمل کرد.
تغییرات رفتاری ـ زمانی که بیماری پریودنتال تشخیص داده می شود، دندانپزشک اول چند تغییر در شیوه بهداشت و دندان بیمار توصیه می کند که بهداشت دهانی را بهبود می بخشد، یا ترک سیگار و در حد ممکن تغییر در شیوه زندگی و رژیم غذایی.
از بین بردن تارتار ـ یک برنامه مرتب و کاملا حرفه ای برای از بین بردن تارتارها یا پلاک روی دندان ها که بخش مهمی از یک برنامه بهداشت دهانی روزانه به حساب می آیند. معمولا این روش بدون درد است، اما در موارد خاص، مسکن می تواند برای چند روزی نیاز شود.
بایت تراپی ـ اختلالات بایت بعد از تشخیص بیماری پریودنتال و شروع درمان می توانند درمان شوند. همین می تواند از مشکلاتی که در آینده ممکن است برای محیط دهانی تان پیش بیاید، جلوگیری کند.
درمان با جراحی ـ در موارد شدیدتر بیماری پریودنتال، جراحی برای ترمیم و بازسازی بافت نرم و سخت ضرورت پیدا می کند و
جایگزین هر دندان از دست رفته می شود. هدف از جراحی، حذف پاکت های بین لثه و دندان می باشد و تلاش می شود تا لثه و دندان ها به عملکرد طبیعی و زیبایی قبل شان برگردند. با پیشرفت هایی که در زمینه بازسازی و جایگزینی بافت نرم و سخت لثه شده است، یک جراحی پلاستیک پریودنتال می تواند دهانی که آسیب دیده را به حالت قبلی و طبیعی خودش برگرداند.
پیشگیری از بیماری لثه :
درست است که باید اقداماتی به جهت جلوگیری از بیماری لثه در پیش گرفت، اما بهترین راه پیشگیری است. برداشتن پلاک و باکتری با مسواک زدن روزانه، نخ دندان کشیدن و بهداشت دهانی به طور منظم می تواند صورت گیرد. ملاقات های مرتب نزد یک دندانپزشک حرفه ای بسیار مهم می باشد. ترک سیگار هم ثابت کرده که در پیشگیری از بیماری لثه بسیار مفید بوده است.