چه زمانی تعویض لمینت دندان لازم است؟
1402/02/13بعد از لمینت دندان چه کاری باید انجام بدهیم ؟
1402/04/28چگونه می توان مانع بوی بد دهان شویم؟
افراد مبتلا به این مشکل معمولا عادات غذایی نامناسب و مشکلات جسمی دارند. اگر میخواهید از بوی بد دهان جلوگیری کنید و اعتماد به نفس خود را افزایش دهید، میتوانید از روش های از بین بردن این بوی بد دهان برای همیشه کمک گرفته و نفس خود را تازه کنید.
بد بویی دهان در اثر تجزیه ی اسیدهای آمینه مختلف باکتری ها در دهان و در نتیجه ایجاد ترکیبات گوگرد با بوی بد (VSC) ایجاد میشود. اغلب بیان میشود که این باکتری ها عامل ایجاد بوی بد هستند. علل دیگر ممکن است پلاک های دندانی، پوشش های سفید رنگ رویی و یا پشتی زبان، طعم ترشی و یا تلخی مکرر و بزاق غلیظ و نیازمند شستشوی مکرر باشند. با ما همراه باشید تا با روشهای درمان و از بین بردن بوی بد دهان برای همیشه آشنا شوید.
دلایل رایج بوی بد دهان :
- مسواک زدن و نخ دندان کشیدن ناکافی و نامناسب – مسواک زدن و نخ دندان کشیدن ناکافی و نامناسب باعث باقی ماندن ذرات غذا در دهان و ایجاد بوی بد میشوند. این ذرات به دندان ها و لثه ها چسبیده و باعث خرابی دندان ها و مشکلات لثه نیز میشوند.
- غذاها – خوردن غذاهای پر از ادویه و سیر، پیاز و فلفل دلمه ای میتواند باعث بوی بد دهان شود. این موارد باعث افزایش میزان باکتری های ایجاد کننده ی بو بد دهان میشوند.
- داروها – داروهایی مانند آنتی هیستامین ها (برای آلرژی ها) و تریامترن (برای درمان بیماری های قلب و کبد) می توانند منجر به خشکی دهان شده و همچنین افزایش رشد باکتری ها شوند.
- خشکی دهان – این مشکل اغلب در هنگام خواب اتفاق می افتد و باعث ایجاد بوی بد صبحگاهی میشود. موارد جدی خشکی دهان میتوانند ناشی از مشکلات غدد بزاقی باشند.
- عفونت های دهانی – عفونت های ناشی از جراحی دهان (مانند کشیدن دندان) نیز یکی از دلایل اصلی بوی بد دهان هستند. سایر دلایل عفونت دهان، پوسیدگی دندان، بیماری های لثه و زخم های دهانی هستند.
- عفونت دهان، بینی و گلو – همچنین بوی بد دهان میتواند نتیجه ی عفونت باکتریایی یا التهاب در بینی، سینوس ها و یا گلو باشد. برای دریافت داروی مناسب با پزشک خود مشورت کنید.
- بیماری – سایر دلایل احتمالی بوی بد دهان میتوانند مشکلات جسمی، از جمله بیماری رفلاکس معده (مری) باشند. مواد شیمیایی تولید شده میتوانند منجر به بوی بد دهان شوند.
راههای جلوگیری از بوی بد دهان :
- بهداشت دهان خوبی داشته باشید: روزی 2 بار با استفاده از مسواک و خمیردندان استاندارد مسواک بزنید، با استفاده از نخ دندان خردههای غذایی و پلاک میکروبی بین دندانها و زیر خط لثه را بردارید، سطح پشتی زبانتان را به خوبی مسواک بزنید. هر دو تا 3 ماه یکبار مسواکتان را تعویض کنید، اگر از دندان مصنوعی متحرک پارسیل استفاده می کنید آنرا شب از دهانتان خارج کرده و در صبح پس از شستشوی کامل مجدداً در دهانتان بگذارید.
- بطور مرتب به دندانپزشکتان مراجعه کنید: حداقل سالی دو بار جهت چک آپ و جرمگیری به دندانپزشک مراجعه کنید اگر شما بیماری پریودنتال دارید هر سه ماه به دندانپزشک مراجعه کنید.
- کشیدن سیگار را متوقف کنید: می توانید جهت ترک سیگار از دندانپزشکتان کمک بگیرید.
- زیاد آب بنوشید: آب به مرطوب شدن دهانتان کمک می کند و باکتریها را از دهان می شوید.
- استفاده از دهانشویه ها: برخی از محصولات تجاری تنها به صورت موقت باعث رفع بوی بد دهان می شوند 6-از دندانپزشکتان در مورد دهانشویه های ضد باکتری سوال کنید. این دهانشویهها نه تنها باعث کاهش بوی بد دهان شما می شوند بلکه باکتریهای موجود در دهان را نیز کاهش می دهند.