درباره ونیر دندان بیشتر بدانید
1397/04/26طول درمان ارتودنسی در کودکان
1397/04/26امروزه استفاده از ایمپلنت دندان به عنوان یکی از روشهای جایگزینی دندانهای از دست رفته ، طرفداران زیادی پیدا کرده است . به همین علت با توجه به نیازها و شرایط افراد مختلف انواع گوناگون ایمپلنت طراحی شده است و هر کسی با توجه به شرایط و نیازهای خود ممکن است یکی از انواع ایمپلنت را انتخاب کند.
ایمپلنت خود از بخشهای مختلفی تشکیل شده است که هر یک از آنها انواع گوناگون دارند . دسته بندی انواع ایمپلنت از جهات مختلف صورت میگیرد . برای مثال ممکن است از نظر شکل ، اندازه ، نحوه جایگذاری، نحوه اتصال و … تقسیم بندی شود.
اکثر ایمپلنت ها از تیتانیوم ساخته میشود اما طراحی سطح آنها متفاوت است . مواد مورد استفاده نقش مهمی در تعیین ثبات ایمپلنت و طول عمر آن دارد . ایمپلنت های که سطح متخلخل دارند ، سطح تماس بیشتری با استخوان دارند بنابراین پیوند محکمتری با استخوان برقرار میکنند . انواع دیگر سطح ایمپلنت عبارتند از سطح صاف، سطح زبر، اسید خراشی، پوشش هیدروکسی آپاتیت با اسپری پلاسما و تیتانیوم ریز خراش با اسپری پلاسما.
انواع ایمپلنت از نظر اتصال
اتصال ایمپلنت ، اباتمنت و ترمیم به طرق مختلف صورت میگیرد.
- اتصال شش ضلعی داخلی – در این انواع ایمپلنت بخش متصل شونده شکل شش ضلعی دارد و به صورت یک فرورفتگی در سر ایمپلنت طراحی شده است (مادِگی) که اباتمنت یا ترمیم در داخل آن پیچ میشود.
- اتصال شش ضلعی خارجی – در این انواع ایمپلنت بخش متصل شونده سر ایمپلنت شش ضلعی است که بر خلاف حالت قبل برجسته بوده (نری) و در داخل اباتمنت فرومیرود .
- اتصال هشت ضلعی داخلی – بخش متصل شونده شکل هشت ضلعی دارد و به صورت یک فرورفتگی طراحی شده که اباتمنت یا ترمیم در داخل آن پیچ میشود.